Ürüléket küldtek postán négy amerikai filozófusnak

Az elmúlt időszakban négy amerikai filozófus kapott postacsomagot, aminek a tartalma ürülék volt. A gyanú szerint egy ötödik filozófus fejezi ki így a velük szemben érzett ellenszenvét.

When Sally Haslanger amerikai feminista filozófus augusztusi pihenése után tért vissza cambridge-i irodájába, ahol rejtélyes csomag várta. Ezzel ő a negyedik volt a sorban, ezért különösebben nem illetődött meg – írja a Buzzfeed.

Júliusban Carrie Ichikawa Jenkins, a British columbiai egyetem professzora, majd J. David Velleman, a New York-i egyetem professzora kapott hasonló csomagot, majd – mint utólag kiderült, szintén júliusban Carolyn Jennings, a Kalifornai egyetem professzora is.

A négy filozófusban az a közös, hogy mindannyiuknak volt vitája Brian Leiter chicagói jogászprofesszorral, a csomagok visszakövetéséből pedig kiderült, hogy ebbe a városba vezetnek a nyomok. Bár a feladó neve Peter Aduren, egyesek szerint ez Leiter álneve.

A jogászprofesszor tagadja, hogy ő volna a feladó. Akárhogy is legyen, Leiter közismerten termékeny és harcos természetű blogger is, a Philosophical Gourmet Report alapítója, ahol az egyik fekáliát kapó professzor, Jenkins szerint nem tisztelik a filozófus kollégákat eléggé. Ez a vita még tavalyelőtt zajlott le köztük, akkor több száz kutató Leiter ellen szólalt fel – köztük a kampányt vezető két professzor is, akik szintén kaptak az ürülékből most.

Kimaradt?