Hollandia nyelvtörvénnyel szabadulna örömlányaitól

Januárt középfokú nyelvtudáshoz köthetik a kabinos prostituáltak engedélyét Hollandiában: aki nem beszél angolul vagy németül, nem kerülhet az ablakba. Félő, hogy ez feketemunkára kényszeríti az ott élő kelet-európai örömlányokat.

red light districtsFöldi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint a nyelvtudás komoly akadálya lehet a legális prostitúciónak: „A Hollandiában dolgozó prostituáltak sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben lesznek, többen lesznek azok, akik feketén dolgoznak majd. A láthatatlan, elérhetetlen nők még inkább ki lesznek téve a prostitúcióhoz kapcsolódó bűncselekményeknek. Várhatóan még akkor is sokan választják majd a feketemunkát, ha a prostituáltakat segítő szervezetnél van lehetőség nyelvtanulásra.”

Az érdekvédelmis szerint a törvényhozatalt az motiválja, hogy az ablakos házairól híres Hollandia megsokallta a keleti inváziót, de hazaszaladni valószínűleg a nyelvtörvény elől sem fog senki, mivel Kelet-Európában sokkal rosszabbak a körülmények.

Kimaradt?