Előzetes letartóztatásban marad a székelyföldi szexszekta vezetője

Előzetes letartóztatásban marad a szektajellegű bűnszervezet alapításával, emberkereskedelemmel és kiskorúakkal való kereskedelemmel gyanúsított Apostolache Eusebiu Sebastian - döntött a Marosvásárhelyi Ítélőtábla. 

Ugyanabban az ügyben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Sinoai Ildikó, Pápai Márta, Birtalan Villő ési Gothárd Veronika ellen is kivizsgálást folytat - tájékoztat az Agerpres. 

A gyanú szerint az Apostolache Eusebiu Sebastian által vezetett, KÖR nevű csoport tagjai fiatal lányokat toboroztak, főleg Marosvásárhely területéről, akiknek Apostolachét mint 'szellemi mestert' mutatták be, ennek házát pedig, ahol elszállásolták őket, 'szent házként' emlegették. 

A DIICOT szerint Apostolache megkérdőjelezhetetlen szellemi tekintélyként mutatkozott meg a lányok előtt. Bűntársai segítségével elszigetelte áldozatait családjaiktól, kollégáiktól, létminimumon tartotta őket, és megtiltotta nekik, hogy a 'körön' kívül bárkivel érintkezzenek. 

A bűnszervezet szexuálisan és anyagilag is kihasználta a toborzott lányokat, minden pénzüket be kellett szolgáltatniuk a 'körnek', noha alig kaptak enni, naponta egyszer ehettek túrós makarónit, az esti szexuális rituálé után pedig egy szelet lekváros kenyeret. 

Birtalan Villőről azt állítja a DIICOT, hogy 11-12 évesen került a csoportba, érzelmileg labilis gyerekként, és Apostolache elhitette vele, kihasználva azt is, hogy a lány anyja nem volt az országban, hogy szexuális aktusaik révén szellemileg fejlődni fog. Később ő maga is elkezdett fiatal lányokat toborozni. A csoport tagjai egy idő után isteni teremtményként tekintettek a férfira - jegyzi meg a DIICOT közleménye. 

A házkutatás során számítógépeket, a rituálékhoz használt köveket, szexuális segédeszközöket foglaltak le, valamint zacskókat, amelyekben a KÖR tagjainak levágott haját és körmét őrizték. 

Találtak egy asztalt is, különböző betűkkel, amelyeken Apostolache úgy forgatott egy poharat, hogy a betűket összeolvasva szavakat kapjon. Állítása szerint CSEHOV 1 küldte ezeket a, papírfecnikre fel is jegyzett üzeneteket a lányoknak. A "szent házban" készült rendőrségi videofelvételt itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?