Mike Tyson meglátogatta a bukaresti parlamentet

Szokatlan látogatója volt szerdán a bukaresti parlamentnek: Mike Tyson is kíváncsi volt a világ Pentagon utáni második legnagyobb épületére. A szenátus egyik alelnöke a felsőház ülésére is behívta volna a nehézsúlyú világbajnok ökölvívót, ám Călin Popescu Tăriceanu házelnök ezt megvétózta.

Mike Tyson egy energiaital reklámkampányának arca és a terméket népszerűsíteni érkezett Bukarestbe. A parlamentnek otthont adott Népek Házának felkeresése is szerepelt a programjában, és ezt az alkalmat ragadta meg Ben-Oni Ardelean, a szenátus egyik alelnöke, hogy meghívja a neves amerikai sportolót a felsőház ülésére. Szándéka az volt, hogy Mike Tysont ünnepélyesen üdvözöljék a honatyák.

Călin Popescu Tăriceanu azonban ezzel nem értett egyet. A házelnök elhamarkodottnak nevezte Ben-Oni Ardelean bejelentését. „Nem hiszem, hogy Mike Tyson jelenléte a szenátus ülésén megtisztelő a parlament számára” – jelentette ki. Hozzátette, elismeri az ökölvívó sportolói teljesítményét, ám szerinte ezt nem lehet leválasztani a magánéleti problémáitól. Emlékeztetett arra, hogy Tysont korábban börtönre is ítélték nemi erőszak miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?