Időjárás: öltözzön fel, nagyon itt az ősz

Csapadékos, hideg időt jósolnak a meteorológusok a hét közepére, a hegyvidéken havas eső és havazás várható, a hőmérséklet -3 fokig is süllyedhet.

Szerdán felhős lesz az égbolt, az ország nyugati, északi és középső területein esőre számíthatunk, helyenként négyzetméterenként akár 20 liter csapadék is hullhat. A hegyvidéken havazás várható, de Máramaros, Észak-Moldva és Erdély lakói is készülhetnek a havas esőre és hószállingózásra. Nemcsak az eső, de a szél is befolyásolja a hőérzetet, helyenként akár 70km/h-ával is fújhat. A maximális hőmérsékleti értékek 7 és 17 fok között, a minimálisak pedig -3 és 11 fok között alakulnak. Éjszaka az ország északi és középső területein hóharmat képződhet.

Csütörtökön is marad az évszakhoz képest hidegebb időjárás. Nyugaton, északon és az ország középső területein esőre kell számítani, a hegyekben havazásra. Észak-nyugaton és az Erdélyi-középhegységben jelentős mennyiségű csapadék hullhat, máshol az égbolt változékony lesz, és futó esőzések alakulhatnak ki. Erős széllökésekre főleg a hegyvidéken kell számítani. A maximális hőmérsékleti értékek 10-16 fok között, a minimálisak -3-10 fok között alakulnak.

Kimaradt?