Egy élet összes kincse és limlomja ráfér az új pendrive-ra

Egy teljes élet összes dokumentumát és fotóját, egy készülő film nyersanyagának nagy részét vagy akár egy rádió teljes zeneanyagát is fel lehet másolni a Kingstone egy terabájtnyi új adathordozójára, a hangzatos nevű HyperX Predator pendrive-ra. A kütyüt még nem árazták be, de valószínűleg drágább lesz egy használt autónál.

A Las Vegas-i CES szakkiállításon bemutatott eszköz több méretben kerül a piacra. Létezik belőle 512 gigabájtos és egy terabájtos verzió is.

terabite

A pendrive természetesen támogatja az USB 3.0-s szabványt, amely lehetővé teszi a másodpercenkénti 240 megabájtos olvasási és 160 megabájtos írási sebességet. A kapacitása azonban annyira nagy, hogy még ezzel a sebességgel is majdnem két óra feltölteni a terabájtos pendrive-ot. Valós körülmények között pedig még több időre lehet szükség, hiszen a szabványban megadott sebességek jellemzően csak laborkörülmények között elérhetők.

A Kingstone nem hozta nyilvánosságra az egy terabájtos HyperX Predator pendrive árát. Azt viszont elmondták, hogy az 512 gigabájt kapacitású eszköz 1750 dollárba, azaz majdnem négyszázezer forintba kerül. A méregdrága pendrive-ra öt év garanciát vállal a cég.

 

Kimaradt?