SZNT-felhívás: október utolsó vasárnapja legyen Székelyföld autonómiájának napja

Felhívást intézett a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) állandó bizottsága a világ magyar, keresztény gyülekezeteihez, hogy tegyék közös imádkozással október utolsó vasárnapját Székelyföld autonómiájának napjává.

Az SZNT elnöke, Izsák Balázs által csütörtökön közzétett felhívás felidézte, hogy a székelyföldi autonómiamozgalom több jeles eseménye kötődik október végéhez: maga az SZNT 2003 októberében alakult meg, 2006 októberében - 200 ezer támogatót megmozgató - népszavazást kezdeményeztek a területi autonómiáról, 2013. október 27-én a Székelyek Nagy Menetelését tartották, tavaly októberben pedig Székelyföld határának kivilágítását szervezték meg.

Az SZNT rendezvényeit Erdélyben és szerte a nagyvilágban élő magyarok szolidaritási megmozdulásai kísérték: ezért döntött az SZNT a felhívás közzététéről, úgy értékelve, hogy a közösség kitartását és elkötelezettségét próbára tevő, elhúzódó székely autanómiaküzdelemnek szüksége van egy szilárd alapra.

Ez az alap nem lehet más, mint a keresztény hit és a belőle fakadó szabadságeszmény - állapítja meg az SZNT nyilatkozata, amely felkéri Székelyföld és a világ keresztény, magyar gyülekezeteit, hogy október 30-án templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért, olyan lelki egységébe összekapcsolódva, amely a küzdelem folytatásának tartós alapja lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?