Hálapénzt követelt a marosvásárhelyi orvos, őrizetbe vették

Tetten ért a rendőrség különleges bevetési egysége egy marosvásárhelyi szakorvost, amint 800 euró hálapénzt vett át egy betegtől. Az összeget egy műtét elvégzéséért kérte. Az orvost 24 órára őrizetbe vették. Nevét a hatóságok nem közölték.

A Maros megyei rendőrség keddi beszámolója szerint a tettenérés hétfőn történt a gyanúsított irodájában. A hálapénzt fizető beteg júliusban autóbalesetet szenvedett, a szakorvos megműtötte. A sebészeti beavatkozás után közölte vele, hogy az operációért 1000 eurót kér, amit megoszt majd az altatóorvossal és a rezidens orvosokkal.

A páciens azt válaszolta, hogy nincs ennyi pénze, de ha sikerül előteremti az összeget, akkor jelentkezni fog. Időközben azonban a beteg újabb műtétre szorult. Ekkor az orvos közölte vele: az operációt csak akkor hajlandó elvégezni, ha a páciens törleszti az 1000 eurós „tartozást”.

A férfi ismét jelezte, hogy nincs pénze, amire az orvos megdöbbentően reagált: arra biztatta, hogy adja el a javait vagy akár a házát, de az összeget teremtse elő, ha meg akar gyógyulni – olvasható a rendőrségi közleményben, amelyből nem derül ki, hogy a gyanúsított melyik kórház alkalmazottja.

A beteg jelentette a történteket a rendőrségen, és a különleges bevetési egység megszervezte a tettenérést. A páciens csúszópénzként megjelölt bankjegyeket adott át az orvosnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?