A legtetováltabb nő indokai a testfestésre

Julia Gnuse testét 95%-ban takarják tetoválások – mindez pedig egy kellemetlen bőrbetegséggel kezdődött: a napfényre érzékeny felületen foltok képződtek, amelyeket a nő így próbált meg eltüntetni. Ugyan egész testét nem borították foltok, de idővel annyira megszerette a tetoválásokat, hogy nem tudott leállni: jelenleg ő a legtetováltabb nő a világon.

tetovaltno Arc

Porphyria nevű ritka bőrbetegséget diagnosztizálták nála, ami abban áll, hogy bőre túlságosan érzékenyen reagál a napfényre.

tetovaltno testAzért tetováltattam magam, hogy elfedjem a hegeket. Egy barátom, aki orvos azt tanácsolta tetováltassak magamra különböző dolgokat, hogy elfedjem a foltjaimat.” – mesélte Julia Gnuse.

Annak ellenére, hogy van gyógymód a betegségre, mellékhatása vakságot okozhat, éppen ezért a nő úgy döntött inkább felhagy a gyógyulás gondolatával, és a tüneti „kezelést” választja: a tetoválásokat, amelyek nem védik meg a nap sugaraitól, de elfedik a csúnya foltokat.

Miután mindkét lábát tetoválások borították, Julia hasát, karjait és hátát is a tetoválóművészek képzeletére bízta, szinte megszállottja lett ennek a művészetnek. Többnyire kedvenc rajzfilm-figuráit és színészeit festette magára, de egzotikus helyeket is – ezeket szereti a legjobban.

Kimaradt?