Ilyen lesz az időjárás a hét végén

A hőmérsékleti értékek enyhe növekedését hozza a hétvége, de így is az évszakhoz képest hűvösebb időre kell számítani, főleg reggel és az esti órákban lesz hideg. 

Pénteken változó lesz az égbolt az egész országban, a hegyekben és észak-keleten enyhe esőzés is várható. A magasabb fekvő vidékeken havaseső is előfordulhat, a keleti országrészben élők hőérzetét a szél is befolyásolhatja. A maximális hőmérsékleti értékek 13-22 fok között alakulnak, a magasabb értékek a Duna árvidékére lesznek jellemzőek. Erdély keleti részén reggelente hóharmat is előfordulhat.

Szombaton az ország nagy részén tartja magát a hűvösebb időjárás, az égbolt többnyire változó lesz, északon, észak-keleten és az ország középső területein a felhősödés következtében enyhe esőzés is kialakulhat. A maximális hőmérsékleti értékek 15-23 fok között alakulnak.

Vasárnapra sem jósolnak nagyobb változásokat a szakemberek, helyenként felhős égbolttal és az egész országban hűvös idővel ér véget a hét. A hegyekben záporok és havaseső is lehet, a magasabb fekvő vidékeken pedig erős szélre is számítani kell. 

Kimaradt?