MPP: minden erdélyi magyar éljen a szavazati jogával

A Magyar Polgári Párt (MPP) arra kért minden erdélyi magyart, hogy az október 2-i népszavazáson éljen szavazati jogával, és ezáltal a magyarság adjon egységes választ mindazoknak, akik megkérdőjelezik a nemzet saját döntéseihez való jogát.

A párt az erdélyi magyarsághoz intézett szerdai felhívásában leszögezte: az erdélyi magyar közösség a román állam keretein belül él, de a kulturálisan egységes magyar nemzet elválaszthatatlan része. "Nincsenek határon inneni és túli magyar ügyek, csak közös magyar ügyek vannak, amelyekben minden magyar felelős minden magyarért. Az október 2-i népszavazás olyan ügy, amelynek a magyar állam, a magyarországi társadalom és a kárpát-medencei magyar közösségek egyidejűleg részesei" - fogalmazott a dokumentumban a párt.

Az MPP hangsúlyozta, a székelyek mindig védték Magyarország és ezáltal Európa határait, és most is ezt fogják tenni. A párt álláspontja szerint a szabad véleménynyilvánítás ezúttal a nemzet egységének szimbóluma is. „Fontos, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt a nemzet egységének és biztonságának védelméről. Védjük meg kultúránkat, családjainkat és hagyományainkat!" - áll a felhívásban, melyet Biró Zsolt, az MPP országos elnöke, és a párt megyei szervezeteinek elnökei írtak alá.

Kapcsolódók

Kimaradt?