Halállal is fenyegették a romániaiakat lebüdösöző amerikai turistákat

Még halálos fenyegetés is érte azt az amerikai turista házaspárt, akik lebüdösözték videós útinaplójukban a romániaiakat. Azzal védekeznek, hogy nem akartak általánosítani és megsérteni senkit.

Mint korábban beszámoltunk róla, a fiatal amerikai házaspár európai körútján Románián is áthaladt, a videónaplójuk YouTube-csatornája szerint jelenleg már Ukrajnában járnak. A romániai koszra és vonaton tapasztalt bűzre panaszkodó úti beszámolójukat Kolozsvárról posztolták.

Megnyilvánulásuk igen heves reakciókat váltott ki a romániaiak körében. A YouTube-csatornájukra több ezer komment érkezett, a Kolozsvárról posztolt videójukat 260 ezren tekintették meg. A kommentek között rengeteg a trágár és akad köztük fenyegető hangnemű is. Ezért úgy döntöttek, hogy reagálnak.

Állásfoglalásuk szerint a videónaplójuk kifogásolt része „ártatlan szatíra” volt, nem akartak egy egész közösséget megbélyegezni vagy megsérteni. „A világ egy olyan hellyé változott, ahol nem lehet úgy véleményed, hogy ne sértsél meg senkit” – írták.

Emlékeztettek arra, hogy nem a romániaiakat nevezték büdöseknek, csak a Déva-Kolozsvár vonatjárat utasait, egészen pontosan kettőt közülük. Egyikük annyira bűzlött, hogy négy széksorral hátrább is érezni lehetett a szagát.

Kitértek a kolozsvári szálláshelyükre is, amelyhez az Airbnb szolgáltatás révén jutottak hozzá. „Sokat dolgoztunk a pénzünkért, és nem számítottunk arra, hogy 41 dollárért egy büdös és koszos lakáshoz jutunk” – panaszolták, hozzátéve, hogy ezért a kellemetlen tapasztalatért sem a romániaiakat hibáztatják, hanem a kolozsvári lakástulajdonost.

Végezetül a bírálóiknak ezt üzenték: „A saját tapasztalatainkra alapozva dokumentáljuk az utazásainkat. Nem a tiétekére. Ha nem tetszik, ne nézzétek az útinaplónkat”.

Kimaradt?