Telefonos programmal megtalálhatók elveszett tárgyaink

Akik folyton keresnek valamit, például a kulcsukat, a távirányítójukat vagy mondjuk a mobiltöltőjüket, azoknak igencsak hasznos lehet a StickNFind. Egy kis bluetoothos ragasztós matricáról van szó, amelyet rögzíteni kell azokra a tárgyakra (akár ruhákra vagy táskákra is), amelyeket gyakran keresünk. Kiegészítésképpen egy alkalmazást is le kell töltenünk okostelefonunkra.

sticknfindEttől kezdve ez utóbbi app, a megfelelő beállítások megtétele után, egyfajta radarként működik, és mutatja, milyen távolságra vannak tőlünk a felmatricázott tárgyak (körülbelül 30 méterig működőképes a rendszer).

Az is beállítható, hogy ez a 4 mm vastag és 24 mm átmérőjű matrica fényjelzést vagy zümmögő hangot adjon ki, ha a közelébe kerülünk a telefonnal, sőt még arra is van lehetőség, hogy a telefon riasztást küldjön, ha egy tárgytól egy előre meghatározott távolságnál messzebb került.

A projekt indításakor 70 ezer dollár gyűjtését határozták el a fejlesztők, és bár még 11 nap van hátra a zárásig, már több mint 528 ezer dollár gyűlt össze: úgy tűnik, sokan hasznosnak tartják az ötletet. Ami pedig az árakat illeti: 35 dollárért 2 matricát lehet rendelni, az okostelefonos alkalmazás pedig mind iOS-re, mind Androidra ingyenes lesz.

Kimaradt?