„Mozgó aknák” veszélyeztetik a romániai autósok életét

Továbbra is veszélyeztetik a gépkocsik utasainak életét a hazai utakon váratlanul felbukkanó háziállatok. Nemrégiben egy Konstanca megyei országúton fotóztak le egy kószáló sertést.

A több mint 100 km/h-s sebességnél fatális lehet bármilyen váratlanul felbukkanó akadály egy autópályán. Ennek ellenére a romániai országutaknak, de sok esetben még a sztrádáknak sincs védőkorlátja, ami megakadályozná, hogy a vadállatok vagy elszabadult háziállatok feljussanak az aszfaltra.

A hazai sajtó több olyan balesetről is beszámolt már, amelyeket országúton, autópályán kószáló sertések, lovak, juhok, tehenek vagy kutyák okoztak. A napokban a DN39-es jelzésű út Konstanca megyei szakaszán kellett kerülgetniük az autósoknak egy sertést. Balesetről ezúttal nem érkezett jelentés.

Az elmúlt években bejárták már az internetet autópályán vágtató lovakról vagy az országúton nyájukat terelgető juhászokról készült romániai felvételek. A legmegdöbbentőbb jelenetet 2013-ban filmezték a Bukarest-Konstanca sztrádán, ahol két lovasszekér versenyzett egymással.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?