banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kisebb incidenssel kezdődött Francois Hollande bukaresti látogatása

Egynapos hivatalos látogatásra érkezett kedden Bukarestbe a francia államfő. Francois Hollande-ot reggel fogadta hivatalában Klaus Johannis, a nap folyamán pedig Dacian Cioloș miniszterelnökkel is találkozik.

A délelőtti négyszemközti találkozójuk után a francia elnök a román államfővel együtt megtekinti a Măgurelén az uniós alapokból épülő csúcstechnológiás kutatóközpontot. Ebben a létesítményben épül majd meg a világ legnagyobb lézere. Délután Francois Hollande az Airbus romániai helikoptergyárát keresi fel a román kormányfő társaságában, előtte pedig egy gazdasági fórumon vesz részt.

A francia elnök látogatása egyébként egy kisebb incidenssel kezdődött: az autókonvoját felvezető motoros rendőrök egyikének járműve megcsúszott az úton és felborult. A rendőrnek semmi baja nem esett, a konvoj folytatta az útját.

Francois Hollande az első francia államfő, aki hivatalos látogatásra érkezik Romániába Jacques Chirac 1997-es vizitje óta. Klaus Johannisszal elsősorban az Európai Unió Brexit utáni helyzetéről tárgyal.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?