Tejet hétfőn, kiflit csak egy hét múlva kapnak a Maros megyei kisiskolások

Óvás miatt később kerül a kisiskolások asztalár a kifli Maros megyében, a tej azonban már hétfőtől, az iskola első napjától eljut mindenkihez – tájékoztatott a megyei önkormányzat sajtóosztálya.

Hatvanegyezer kisiskolás, óvodás jut hozzá Maros megyében a kormányprogram által biztosított tej és kifli tízóraihoz a 2016-2017-es tanévben. A Maros megyei tanács már tavasszal elindította a közbeszerzési eljárását, ennek eredményeként alá is írták a szerződést a tej beszállítójával, ám a kifli néhány napot, egy hetet késni fog, az egyik pályázó cég ugyanis megóvta az elektronikus versenytárgyalás eredményét.

Péter Ferenc önkormányzati elnök úgy nyilatkozott, hogy hétfőn lejár a törvény által előírt várakozási idő, és mivel a benyújtott fellebbezést elutasították, azt reméli, hogy az óvást előterjesztő cég nem fogja tovább akadályozni a szerződés megkötését. „Leghamarabb kedden írhatjuk alá a szerződést a nyertes céggel, így a jövő hét folyamán el is kezdhetik a kifli szállítását”– fogalmazott a tanácselnök.  

Maros megyében a közbeszerzési eljárást a Friesland Campina România Rt. és a GranPan Dor Kft. nyerte, a szerződés értéke a tejtermékek esetében 7.018.740 lej ÁFA nélkül, a péktermékek esetén pedig 4.521.580 lej ÁFA nélkül.

Iskolai alma is lesz?

Péter Ferenc arra is esélyt lát, hogy az idén elinduljon az iskolai alma program is, miután múlt hónapban megjelent a programot szabályozó kormányhatározat. Az elmúlt években olyan nagy késéssel fogadták el az alkalmazási normákat, hogy már nem volt idő a közbeszerzési eljárás megszervezésére a tanév lejárta előtt – tette hozzá.

Az iskolai gyümölcsprogramot szabályozó kormányhatározat augusztusban jelent meg, ez a szabályzat írja elő, milyen korosztályú gyerekek kaphatnak friss gyümölcsöt az iskolában, illetve hogy hány napig és milyen értékben lehet biztosítani gyümölcsöt a diákoknak. A határozat megjelenését követően a megyei tanács tájékoztatást kért a Maros megyei tanfelügyelőségtől az érintett diákok számáról, és jelenleg folyamatban van a közbeszerzési dokumentumok előkészítése.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?