Jót tettek Victor Ponta népszerűségének a választások

Két százalékponttal nőtt december közepén novemberhez képest Victor Ponta miniszterelnök bizalmi indexe, így vezeti a hazai politikusok népszerűségi toplistáját – derül ki a választások utáni első közvélemény-kutatásból. A CSOP felmérése az Evenimentul zilei napilap megrendelésére készült.

Az adatok szerint a lakosság 29 százaléka bízik Pontában. A kormányfőn kívül Sorin Oprescu bukaresti főpolgármester (bizalmi indexe 26 százalék), Elena Udrea volt demokrata liberális miniszter (13) és Călin Popescu Tăriceanu volt liberális miniszterelnök (16) népszerűsége nőtt, egyenként két-két százalékponttal.illusztracio

Nőtt – 23 százalékra – a nyár óta zuhanórepülésben lévő Crin Antonescu bizalmi indexe is, rossz hír azonban a Szociál-Liberális Szövetség (USL) elnökjelöltjének, hogy csak a negyedik a politikusok népszerűségi listáján Victor Ponta, Mugur Isărescu jegybanki kormányzó és Sorin Oprescu után.

Egy százalékponttal csökkent Traian Băsescu (18), hárommal Mihai Răzvan Ungureanu (16), néggyel Gigi Becali újdonsült liberális honatya (10), öttel Dan Diaconescu, az azonos nevű párt elnöke (10) és kettővel Dan Voiculescu politikus-médiamágnás (6) bizalmi indexe.

A CSOP felmérése december 12-16. között készült 1002 személy megkérdezésével, a hibaküszöb 3,1 százalékos.

Kimaradt?