Balesetet okozhat az utak és vasutak mellett felnőtt növényzet

Az európai és országutak, valamint a vasút mentén elhanyagolt állapotokra hívta fel kedden a figyelmet Korodi Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő Sorin Petru Bușe szállításügyi miniszterhez intézett kérdésében.

Az RMDSZ Hargita megyei képviselője hangsúlyozta: az útpadkák, a sáncok, illetve a vasúti sínek mente Hargita megyében évek óta katasztrofális állapotban van – nem kaszálják, nem takarítják, nem gyűjtik össze a letört ágakat –, és ez számos balesetet okozott már.Korodi Attila felszólalásában rámutatott, hogy a növényzet elburjánzása egészségügyi veszélyekkel is jár, lévén hogy számos allergén elszaporodásának ad teret.

A Hargita megyei parlamenti képviselő arra kérte a szállításügyi minisztert, hogy ismertesse az Országos Útügyi Igazgatóság és a Román Állami Vasút (CFR) erre vonatkozó belső rendszabályzatát, valamint azt, hogy milyen gyakorisággal tisztítják az útpadkát, az árkokat és a vasúti sínek mentét. Továbbá pontos leírást igényelt arra vonatkozóan is, hogy az úttesttől és a vasúti sínektől mekkora távolságig kaszálandóak és takarítandóak a fent említett területek. 

Kimaradt?