Bodor László: erős szórványképviseletet biztosíthat a régiók közötti szolidaritás

Szórványban magyarként élni, értéket ápolni nem könnyű feladat, viszont az az önzetlen munka, amelyet az RMDSZ Fehér Megyei Szervezete nap mint nap végez, azt üzeni: Fehér megyében is van magyar jövő, de kitartóan kell dolgozni érte – fogalmazott felszólalásában Bodor László.

Az RMDSZ ügyvezető alelnöke szeptember 5-én, hétfőn Nagyenyeden, a Fehér Megyei Küldöttek Tanácsának ülésén elmondta, ahhoz, hogy a helyi közösség és Erdély magyarsága is sikeres legyen, a régiók közötti szolidaritásra is szükség van: fel kell ismerni Székelyföldön, hogy egy december 11-i magas választási részvétel az erős székelyföldi képviselet mellett erős szórványképviseletet is biztosíthat.

A rangsoroláson eldőlt: a Szövetség színeiben Lőrincz Helga, a megyei szervezet elnöke szenátor-, Vincze András, Felvinc volt alpolgármestere pedig képviselőjelöltként indul.

Bodor László felszólalásában rámutatott: az RMDSZ egy éve, 2015-ös kongresszusán az újratervezés mellett tette le a voksát. Szerinte ez a váltásra, megújulásra való igény – amely megfogalmazódott akkor – eredményezi azt is, hogy a parlamenti választások alkalmával olyan jelölteket helyez végleges listájára a Szövetség, akik a magyar ügy elkötelezettjei, a szakmában és a közéletben is eredményeket mutattak fel.

Erős helyi és parlamenyti képviselet kell

„Mivel a parlamenti képviselők és szenátorok aktív szereplői a döntéseket előkészítő munkának, úgy határoztunk, hogy a magyar közösség javát szolgáló törvénykezdeményezéseket csakis olyan személyekre bízzuk, akik helyt tudnak állni, akiknek felkészültsége gazdagítani és befolyásolni tudja a parlamenti munkát. Olyan magyar emberekre van tehát szükség Bukarestben is, akiknek kivitelezhetőek a terveik, minden körülmény között vállalják a munkát, a megmérettetésben pedig helyt állnak” – nyomatékosított a szövetség ügyvezető alelnöke nagyenyedi beszédében.

Fehér megyében a magyar közösséget az egyre erősödő helyi képviselet mellett erős parlamenti képviselet is megilleti – hangsúlyozta Bodor László, aki arra is rámutatott, hogy tetszik vagy sem, de Romániában az önkormányzatok nagymértékben függnek a központi kormányzástól, ezért semmilyen körülmény között sem hanyagolható el a december 11-i választáson való minél nagyobb arányú magyar részvétel.

Kimaradt?