Ilyen lesz az időjárás a hét első felében

Meleg, nyárias időjárás várható a hét első három napján a meteorológusok előrejelzései szerint.

Hétfőn az ország nagy részében verőfényes égboltra, a hegyes vidékeken azonban változékony égbolt kell számítani. Bánságban, Máramarosban, valamint a Körösök vidékén felhősödés várható, délután pedig csapadék is kialakulhat. Olténiában, Erdélyben és a Kárpátokban az esti órákban jelennek meg felhők az égen, helyenként a szél felerősödésével és villámlással kísért csapadékra van kilátás. Az előző naphoz képest a levegő hőmérséklete csökkenést mutat ugyan, de dél-Munténiában és Olténiában így is 30 fok feletti értékekre kell számítani, máshol 21-22 fok körüli átlaghőmérsékleti értékek lesznek.

Kedden változékony időt jósolnak a szakemberek az ország északi, észak-nyugati, valamint dél-keleti részén, de csapadék csak elvétve fordulhat elő. Máshol is változékony égboltra van kilátás, de továbbra is 22-23 körüli hőmérsékleti értékekre kell számítani, kicsivel melegebb lesz délen és a Duna árterületein, ahol akár 32 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Szerdán meleg idő és tiszta égbolt várható, a hegyvidéken és délen azonban felerősödik a szél. A nappali hőmérsékleti értékek 26-32 fok között alakulnak.

A hét második felében is marad a szép idő, továbbra is 24-32 fok közötti nappali hőmérsékleti értékekre kell számítani, a magasabb értékek a Kártápokon kívüli régiókra lesznek jellemzőek.

Kimaradt?