A medve támadt, a japán horgász lekaratézta

A 63 éves fekete öves Aoki Acusi egy hegyi patakban horgászott a Gunma prefektúrában található Naganohara közelében, amikor rátámadt egy csaknem két méteres medve.

Az idős férfit többször is megharapta és megkarmolta a vadállat, többek között a fején. "Nagyon erős volt a medve, és a földre taszított" - mondta el Aoki Acusi, aki ahelyett, hogy megpróbált volna elmenekülni az örvös medve elől, inkább a jól bevált karatetudásához nyúlt.

Miután felvett egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, a horgász belekapott támadója szemébe, aki ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt. "Azt gondoltam, vagy én ölöm meg őt vagy ő engem" - idézte fel a harcot a férfi, akinek sikerült visszajutnia az autójához és a sérülései ellenére elvezetett a kórházig.

Egy rendőr szerint Aoki Acusi még arról sem feledkezett meg, hogy magával vigye a kifogott halakat. Ugyan a medvét puszta kézzel legyőző bátor ember történetét nagy lelkesedéssel fogadta a japán média, a hatóságok óva intenek mindenkit attól, hogy hasonló harcra szánja el magát. Ehelyett azt javasolják, hogy medveészlelés esetén amilyen halkan csak lehet hagyják el a helyszínt, és jelentsék az esetet.

Idén eddig négyen haltak meg medvetámadásokban Japánban.

Kimaradt?