Meleg lesz a nyár vége, nyugodtan lehet még nyaralni

Meleg lesz a következő két hét, kiadós esőre csupán jövő héttől számíthatunk - olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat augusztus 29. és szeptember 11. közötti előrejelzésében.

A Bánságban szerdáig meleg marad az idő 32 fokos nappali átlaghőmérséklettel, ezt követően enyhe lehűlés várható, ekkor 27-28 Celsius fokos maximális hőmérsékletet jósolnak. A hűvösebb napok után ismét felmelegszik az idő, újabb lehűlés pedig csak szeptember 7. után valószínű (26-27 Celsius fok).

A legmelegebb nap kedden kívül a következő két hétben szeptember 5-én lesz, ekkora a 30 fokot is eléri a hőmérő higanyszála. A következő két hétben éjszaka nem süllyed a hőmérséklet 13 fok alá.

Futó záporokra kedden és szerdán számíthatunk, szeptember 6. után már kiadós esőt jósolnak.

Körösvidéken szintén meleg lesz a következő két hét. Enyhe lehűlés szerdától várható, ekkor 26-27 fokos maximális hőmérsékletet jósolnak. Éjszaka 14-16 fokos átlaghőmérsékletre számíthatunk.

Futó zápor kedden várható, kiadós esőre pedig szeptember 6. után figyelmeztetnek.

Erdélyben a 29-30 fokos maximális nappali átlaghőmérséklet szerda után 25-27 fokra csökken, a leghidegebb napok szeptember 8-én és 9-én lesznek. Éjszaka nem csökken 10 fok alá a hőmérséklet a következő két hétben.

Futó zápor kedden esedékes, szeptember 6. után pedig kiadós csapadék várható.

Máramarosban néhány fokos eltérést leszámítva hasonlóan alakul az időjárás, mint Erdélyben. 

Kimaradt?