Két felmérést tett közzé kedden a PNL

A Szociáldemokrata Párt (PSD) a szavazatok 37, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) pedig a voksok 31 százalékát kapná a Novel Research közvélemény-kutató intézet friss felmérése szerint.

A felmérés eredményeit a megrendelő PNL nevében Cristian Bușoi, a párt bukaresti elnöke ismertette kedden. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén a Nicușor Dan vezette Mentsük meg Romániát Szövetség (USR) áll a virtuális szavazatok 4 százalékával.

A PNL egy másik felmérést is megrendelt, ezúttal csak Bukarestre vonatkozóan, a CURS közvélemény kutató intézettől, amely azt mutatja, hogy a szociáldemokraták a fővárosban is nyerésre állnak. A PSD a szavazatok 43, a PNL pedig a voksok 29 százalékára számíthat. Nicușor Dan alakulata, az USR itt is a dobogó harmadik fokára került fel, de sokkal jobb eredménnyel, az új párt a fővárosiak 10 százalékának bizalmát nyerte el.

„Azért hozzuk nyilvánosságra ezeket az adatokat, hogy cáfoljuk a helyhatósági választások elvesztése után szárnyra kelt híreszteléseket, miszerint a PNL támogatottsága egyszámjegyű, vagy kicsivel 10 százalék fölötti lenne. Ezek nyilvánvalóan szándékos ferdítések, és a parlamenti választások minket fognak igazolni” – fogalmazott Cristian Bușoi.

Kimaradt?