Ugrás közben szörnyethalt a híres bázisugró

Hat év alatt a 21. áldozatot követelte a bázisugrók közül a svájci Lauterbrunnen-völgy. Ezúttal az egyik legvakmerőbb wingsuitos, Uli Emanuele szenvedett végzetes balesetet.

Egy ugrás közben szörnyethalt Uli Emanuele, a vakmerő wingsuitos repüléseiről híres olasz bázisugró – értesültek dél-tiroli hírportálok. A 30 éves férfi Svájcban, a lauterbrunneni hegyekben hajtott végre mutatványokat egy akcióvideókat készítő cég számára, amikor szerda délután egy félresikerült ugrás közben nagy erővel a hegyoldalnak csapódott és a mélybe zuhant.

Az extrémsportoló még szerdán reggel feltett Facebook-oldalára egy fotót önmagáról, amint sisakban, szárnyas ruhában és kamerákkal felszerelve épp ugrani készül. A svájci rendőrség szerint a forgatás közben egy másik bázisugró is életét vesztette.

Uli Emanuele azzal vált világhírűvé és az internet sztárjává, hogy rendkívül szűk sziklanyílásokon át hajtott végre látványos, de rendkívül veszélyes ugrásokat. Tavaly nyáron világrekordot állított fel azzal, hogy egy mindössze 2,6 méter széles sziklanyíláson, idén májusban pedig egy tüzes karikán repült át wingsuittal.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?