Keresik a csíki szilveszteri fegyveres rablás tetteseit

Két símaszkos rabló rontott rá a Merkúr szupermarket csíkszeredai, Nagyrét utcai üzletére december 30-án, és magukkal vitték a napi bevételt.

Az elkövetők a hátsó bejáraton át, az üzlet egyik irodáján keresztül jutottak be az épületbe, majd egy lőfegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzve arra kényszerítették az éppen pénzt számláló alkalmazottakat, hogy átadják a napi bevételt. A rablók jól időzítették az akciójukat: mintegy 55 ezer lej készpénzzel sikerült kereket oldaniuk.

 Megkeresésünkre Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője elmondta, a segélyhívás 19 óra 47 perckor érkezett, a rendőrség több járművel vonult a helyszínre és rögzítették a nyomokat. A nyomozásra hivatkozva csak annyit árult el a maszol.ro-nak, hogy a kollégái már szűkítették a gyanúsítottak körét, a jelek szerint két férfiról van szó.

Körülbelül 12 éve volt még egy hasonló eset a városban: akkor szintén zárás után, ugyancsak maszkos férfiak, lőfegyvernek látszó tárggyal az egyik Tudor negyedi áruházat rabolták ki, ahonnan jelentős összeggel távoztak. Az akkori eset pikantériája, hogy az azóta már megszűnt üzlet a rendőr-főkapitányságtól alig több mint száz méterre, meglehetősen forgalmas helyen volt. A tetteseket azóta sem sikerült elkapni.

 

Kimaradt?