A következő két hétben az eső mellett egy kis jó idő is lesz

Felmelegedést jósolnak a következő napokra az országban, 34 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, az esőzésektől ezúttal sem szabadulunk - tájékoztat az Országos Meteorológiai Intézet.

Az augusztus 15. és 28. közötti előrejelzés szerint Bánságban fokozatos felmelegszik az idő, 28 és 34 fokos nappali átlaghőmérsékletre számíthatunk. A legmelegebb vasárnap, augusztus 21-én lesz, ekkor 34 fokra kúszik fel a hőmérő higanyszála. Ezt követően lehűlést jósolnak, augusztus 23-án 27 fokra számíthatunk, a következő napokban szintén 26 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. A leghidegebb éjszaka (14 fok) a következő két hétben ebben a térségben szerdán, augusztus 17-én lesz.

Csütörtökig esni fog, jelentős csapadékra augusztus 22-25. között számíthatunk, akárcsak Körösvidéken.

Körösvidéken szintén felmelegedést jósolnak a következő napokra, a legmelegebb (33 fok) szintén vasárnap, augusztus 21-én lesz. Vasárnapot követően lehűlés várható 26-28 fokos nappali átlaghőmérséklettel. A leghidegebb éjszakát csütörtökre jósolják, 13 fokot mondanak a meteorológusok.

Erdélyben és Máramarosban úgyszintén emelkedni a fog a hőmérséklet a következő napokban, a legmelegebb napon, augusztus 21-én 31 fokot jósolnak. A lehűlés Erdélyt sem kerüli el, vasárnap és jövő kedd között 4-5 fokot csökken a hőmérséklet. Az éjszakai átlaghőmérséklet 13-16 fok körül alakul a következő két hétben.  

Péntekig esni fog (Máramarosban csütörtökig), jelentős csapadékra a két régióban augusztus 22-25. között számíthatunk.

Kimaradt?