Kamu munkaközvetítőre csapott le a rendőrség Temes megyében

Harminc éves kamu munkaközvetítőt tartóztatott le a Temes megyei rendőrkapitányság, a gyanú szerint a férfi 4 500 személynek ígért munkahelyet külföldön. Az okozott kár eléri a 2,5 millió lejt - tájékoztat a Mediafax.

A rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyészségnek dolgozó, gazdasági bűncselekményekre szakosodott rendőrök csütörtökön házkutatást tartottak a cég székhelyén. Az itt gyűjtött bizonyítékokból kiderült, hogy összesen 4 500 személyt csaptak be, és 2,5 millióra tehető az az összeg, amelyet az „ellenszolgáltatás” fejében összeszedtek az érintettektől.

A kamu állásközvetítő cég módszere egyszerű volt. Az interneten hirdették meg a nem létező állásokat több szakmában és területen, Németországba, Ausztriába és Angliába ígértek munkát. A hirdetésekre jelentkező munkanélkülieket a cég székhelyére hívták azzal az ígérettel, hogy alá is írhatják a munkaszerződéseket. A cégnél munkaközvetítés és tanácsadás címén pénzösszegeket kértek a munkakeresőktől.

A feltételezett csalót 24 őrizetve vették.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Kolozsváron is hasonló módszerrel csapott be több száz székelyföldit egy kamu munkaközvetítő cég. A leginkább Németországba munkát ígérő cég fejenként 580 lejt zsebelt be a munkakeresőktől, majd a telefonhívásaikra sem válaszolt. Az ügyről bővebben itt olvashat.

Kimaradt?