Kétmillió eurós kártérítést fizettek a halálra mart kisfiú családjának

Kifizette a kétmillió euró erkölcsi kártérítést az a bukaresti vállalkozó, akinek a területén kóbor kutyák halálra martak egy kisfiút.

A kiskorú Ionuţ Anghel 2013 szeptemberében vesztette életét, amikor testvérével játszott egy bukaresti parkban. A gyerekekre hét kutya támadt rá, a kisebbik fiút pedig halálra marták. Az állatok a Tei Rezidenţial nevű vállalkozásnak a közelben levő területéről kirohanva támadták meg a gyerekeket.

A bíróság a vállalkozás tulajdonosát idén májusban három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A tulajdonost, annak cégét valamint a bukaresti II. kerületi önkormányzat zöldövezeti igazgatóságot ugyanakkor 2,4 millió eurós erkölcsi kártérítés megfizetésére kötelezte.

Constantin Ciorăscu vállalkozó ez év júniusában bankhitelből fizetett ki kétmillió eurót, ugyanakkor végrehajtón keresztül kérte a fennmaradó 400 ezer eurós összeg behajtását a zöldövezeti igazgatóságtól – közölte a digi24.ro. Utóbbi abban felelős, hogy a park, ahol a gyerekek játszottak, nem volt megfelelően elkerítve, így a gyerekek a játszótérről egy gondozatlan, felügyelet nélküli bozótba keveredtek.

A telektulajdonost az igazságszolgáltatás három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amit a jogerős döntés letöltendőre változtatott.

Kapcsolódók

Kimaradt?