Újabb csíkszeredai börtönőr követett el öngyilkosságot

Főbe lőtte magát csütörtök reggel a szolgálati fegyverével a csíkszeredai börtön egyik őre. Néhány hónapja a fegyintézet egy másik alkalmazottja is öngyilkos lett.

A börtön szóvivője, Ionela Alexandra Chiţan az Agerpresnek elmondta, a 46 éves őr éjszakai szolgálatot teljesített. Az öngyilkosságot műszakváltáskor követte el. A kihívott mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szóvivő elmondta, a börtönőrt vidám, életerős férfinek tartották a munkatársai, ezért rejtély, hogy miért vetett véget az életének. „Soha nem láttuk szomorúnak vagy idegesnek” – részletezte.  Hozzátette: az őr huszonöt éve dolgozott a büntetés-végrehajtási rendszerben, felettesei szerint munkájára soha nem volt panasz.

A szóvivő emlékeztetett, hogy a börtön alkalmazottait rendszeresen pszichológiai vizsgálatnak vetik alá. Az öngyilkosságot elkövető férfi alkalmasságát legutóbb 2014-ben tesztelték, de akkor sem tártak fel lelki problémákat nála.

A börtön igazgatósága kivizsgálást rendelt el az ügyben, az ügyészséget és a rendőrséget is értesítették. Az eset azért is kirívó, mert tavaly decemberben is öngyilkosságot követett el a fegyintézet egyik alkalmazottja. A 36 éves férfi szintén a szolgálati fegyverével lőtte főbe magát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?