Gyanús volt a székelyudvarhelyi rendőröknek egy arab család

Igazoltatták hétfőn a székelyudvarhelyi rendőrök egy arab család tagjait, akik a város egyik éttermében ebédeltek.

Az esetről beszámoló Székelyhon szerint a család az Egyesült Arab Emírségekből jött Székelyföldre nyaralni, Szovátáról érkeztek Székelyudvarhelyre egy fekete Mercedes terepjáróval. Nőtagjai arcukat eltakaró kendőt viseltek.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip a Maszolnak elmondta, a székelyudvarhelyi járőrök nemcsak az arab családot, hanem több más személyt is igazoltak hétfő délután a Kossuth Lajos utcában. „Rutineljárás volt csupán” – magyarázta.

Arra a kérdésünkre, hogy a szabályzat szerint milyen esetekben igazoltathatnak a rendőrök nyilvános helyeken tartózkodó személyeket, a szóvivő elmondta: azoknak is elkérhetik az irataikat, „akikről nyilvánvaló, hogy nem helybéliek”. Filip hangsúlyozta, az arab családot nem származási helyük miatt igazoltatták.

„Ha abban az órában csak ezt az arab családot igazoltatják, lehet, hogy kifogásolható lett volna a rendőreink eljárása. De ismétlem, több más személyt is igazoltattak. Az arab családnál egyébként nem találtak semmilyen rendellenességet” – nyilatkozta a szóvivő.

Kimaradt?