Ilyen lesz az időjárás ezen a héten

Hét végéig marad a meleg idő az egész országban, utána azonban egyes régiókban akár 10 fokkal is alacsonyabb hőmérsékleti értékekre lehet számítani.

A meteorológusok előrejelzései szerint a hét ugyan kicsit hűvösebb idővel köszönt be, de az átlaghőmérsékleti értékek így is a sokéves augusztus eleji átlagnak megfelelően alakulnak: 25 fokra lehet számítani Bukovinában és Erdély keleti megyéiben, maximum 32 fokra pedig Munténiában és Olténiában. Az égbolt változékony lesz, időszakos felhősödéssel, zivatarokkal a hegyes vidékeken, dél-nyugaton és az ország középső régióiban, elvétve pedig az ország más területein is.

Kedden enyhén emelkednek a hőmérsékleti értékek, 25 fokra lehet számítani Erdélyben, a Duna érterületein akár 33 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Az égbolt változékony lesz az ország nyugati, középső és hegyes vidékein, ahol elszigetelten zivatarok is kialakulhatnak.  

Szerdán az ország legtöbb régiójában meleg lesz, délen délutánra kánikulának számító hőmérsékleti értékekkel, a maximális értékek 27 fok (Erdély keleti részén) és 36 fok (Duna árterülete) között alakulnak. A hegyvidéken változó égbolt és felhősödés várható, ahol az éjszaka folyamán villámlással kísért zivatarok, jégesők is kialakulhatnak.

Csütörtökön is marad a meleg idő, a maximális hőmérsékleti értékek akár a 37 Celsius fokot is elérhetik délen, de nyugaton, északon és az ország középső területein számottevő hőmérséklet csökkenés lesz, így az említett régiókban a maximális értékek 19-20 Celsius fok között alakulnak.

Péntektől dél-keleten is csökkenek a hőmérsékleti értékek, ahol akár 10 fokkal is hűvösebb lehet az előző naphoz képest. A hét végén az egész országban hűvös idő lesz, nyugaton, északon és az ország középső régióiban csapadék is várható, főleg a keleti régiókban éjszaka széllel és villámlással kísért zivatarokra lehet számítani.

Kimaradt?