13 601 eurót visz haza havonta Mugur Isărescu

9 495 eurós alapfizetését 4 106 vezetői pótlékkal egészítik ki, így Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzója havonta 13 601 eurót visz haza. A jegybank kormányzói fizetését maga az érintett, Mugur Isărescu árulta el csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

„A BNR igazgatótanácsának mai ülésén arról döntöttünk, hogy - az átláthatóság jegyében - több európai ország jegybankjához hasonlóan a jövőben nyilvánosságra hozzuk üléseink jegyzőkönyvét és az igazgatótanács tagjainak fizetését” – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Mugur Isărescu. 

„Mindenek előtt elárulhatom, hogy a kormányzói nettó fizetés 9 495 euró, amelyhez 4 106 euró vezetői pótlék adódik hozzá, tehát a teljes havi jövedelem 13 601 euró” – árulta el Mugur Isărescu. A BNR kormányzója leszögezte, hogy a hírekkel ellentétben nem nyújtotta be nyugdíjazási dossziéját, tehát nem részesül nyugdíjban - habár a törvény szerint ehhez joga lenne.

Mugur Isărescu „színvallásának” előzménye, hogy Lucian Isar, egy kereskedelmi bank volt aligazgatója, a BNR kormányzójának egyik legvehemensebb kritikusa azt írta blogbejegyzésében, hogy Isărescu havonta 40 ezer eurót keres, ami mellett nyugdíjat is felvesz. 

Kimaradt?