Hőségriadó után vihar- és árvízriadót „fújtak”

Első- és másodfokú hőségriadót bocsátott ki az Országos Meteorológiai Intézet több megyére. A riadó hétfőre vonatkozik. FRISSÍTÉS: az intézet viharra figyelmeztet délutántól. 

FRISSÍTÉS: Elsőfokú árvízkészültséget rendelt el az Országos Hidrológiai Intézet Hunyad és Fehér megyében - a Maros és a Sztrigy folyók önthetnek ki. A készültség hétfő délutántól este 9 óráig érvényes. 

A "besárgázott" megyékben a maximális hőmérséklet elérheti a 35-36 Celsius-fokot, a hőérzet mutatója pedig meghaladhatja a 80-as szintet.

A másodfokú hőségriadó, amely a déli megyéket érinti, már 37-38 fokos meleggel jár, helyenként a hőmérő higanyszála a 39 fokot is elérheti.

Hétfő estére a viharossá fordulhat az időjárás, főleg az ország nyugati felében és a hegyekben, keddre már az egész országban kiadós esőre számíthatunk a meteorológusok szerint.

FRISSÍTÉS: Hétfőn a meteorológiai intézet elsőfokú viharriadót bocsátott ki az ország központi, északi és észak-keleti megyéire. A figyelmeztetés hétfő délután négy órától kedd este 8 óráig érvényes.

Az érintett megyékben villámlással és erős széllökésekkel kísért esőzésre figyelmeztetnek, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként.

Kimaradt?