Mesebeli vályogkastély épül a Fogarasi-havasokban

Még el sem készült, de már turisták százai keresték fel a Nagyszebentől 40 kilométerre, a Felsőporumbák község területén található Tündérek-völgyében épülő Vályogkastélyt. A 100 szazalékosan természetes anyagokból - kő, agyag, fa és szalma - készülő hotelt és vendéglőt sokan a megfilmesített Tolkien-regények hobbitházaihoz hasonlítanak. 

Răzvan és Gabriela Vasile két évvel ezelőtt vágott neki a projektnek és reményeik szerint az év végéig sikerül megnyitniuk a Vályogkastélyt. A különleges létesítménynek viszont már híre ment, különböző magánjellegű eseményeket már így félkészen is befogadott. 

„Többe került, mint ha egy hagyományos téglaépületet húztunk volna fel, de bízom benne, hogy különlegességével vonzani fogja a tursitákat, vendégeket” – fogalmazott a tulajdonos család feje. 

A 10 vendégszobás vályogkastélyt máramarosi mesteremberek húzták fel. Az alapozáshoz betont és terméskövetket használtak, a ház váza fából készült, a falakat pedig egy különleges vályogkeverékből emelték fel. A külső falak 60, a belső falak 45 centiméter vastagok. 

A Tündérek-völgyében található vályogkastélynak már saját Facebook-adatlapja is van, amit eddig több mint 25 ezren kedveltek. 

Kimaradt?