Testvére holttestével jelentkezett belépésre Nagylaknál

Saját testvére holttestét akarta „illegálisan” visszahozni Romániába egy Gorj megyei férfi szombaton reggel.

A nagylaki román határőrök tanácstalanul néztek egymásra szombaton reggel, amikor egy mikrobusz volánjánál ülő Gorj megyei férfi arról tájékoztatta őket, hogy egy holttestet is szeretne behozni Románia területére – tájékoztat a voceatransilvaniei.ro.

Mint utóbb kiderült, a saját testvére holttestét szállította volna haza, aki pár órával korábban, Magyarország területén hunyt el. A család épp Németországból tért haza, ahol az 59 éves, rákos beteg férfi kezelésen vett részt. Miután a német orvosok közölték a pacienssel és rokonaival, hogy a rákos daganat előrehaladott állapota miatt már nem tudnak segíteni rajta, a család elindult hazafelé, hogy a beteg otthon tölthesse utolsó óráit. A betegség viszont már Magyarország területén legyőzte szervezetét. A mikrobuszban utazott az elhunyt felesége is, aki megerősítette a történteket.

A román határőrök nem engedték be a családot, ugyanis nemzetközi szabályok szerint a halotti bizonyítványt annak az országnak kell kiállítania, amelynek a területén bekövetkezett a haláleset. „Hasonló esetekben az 112-es sürgősségi hívószámon kell értesíteni a helyi szerveket, hogy egy törvényszéki orvos megállapíthassa a halál beálltát és kibocsáthassa a halotti bizonyítványt. A családot a szegedi román főkonzulátushoz irányítottuk, amely segít a halott hazaszállításában” – mondta el Laura Bondar, az aradi határrendészet szóvivője. 

Kimaradt?