Drágulnak a sugásfürdői szolgáltatások

Január másodikától drágulnak a sepsiszentgyörgyi és sugásfürdői szabadidős központok belépői, februártól többe kerül a közszállítás is. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idei utolsó ülésén arról döntött, hogy új beléptető- és bérletrendszert léptet életbe az uszodánál és a sugásfürdői sípályáknál.

Tischler Ferenc alpolgármester a maszol.ro-nak elmondta: sportolást ösztönző bérletrendszert dolgoztak ki, jelenleg egy sífelvonás ára 1,66 lejbe kerül, és januártól a 30 felvonásra érvényes kártya vásárlása esetén is ugyanennyibe kerül az egyszeri felvonás ára. Amennyiben ennél kevesebbszer szeretnék igénybe venni a felvonót, az ár növekedik, a legnagyobb áremelkedés legtöbb 50 banit jelent.

Az alpolgármester szerint jövőtől differenciált árszabást szabnak a sugásfürdői kis és nagy sípályára. A kezdők által használt kis pálya olcsóbb lesz, mint eddig volt. A beléptető kapukat már felszerelték, január másodikától kulcstartóhoz hasonlító kártyával lehet használni. Ahányszor lehúzzák, leveszi az egységet. Ugyanakkor mindenki ellenőrizni tudja azt, hogy még hány felvonásra elegendő egység maradt a kártyáján.sugas

A sepsiszentgyörgyi uszoda árszabását is növelni kényszerülnek mivel jelentősen nőttek a kiadások, magyarázta Tischler Ferenc, aki szerint januártól felnőttek 15 lejt-, diákok, nyugdíjasok és egyetemisták 10 lejt-, a csoportos úszótanfolyamok résztvevői 7 lejt fognak kifizetni az egyszeri belépésért. Az uszodába is bevezetik a bérletrendszert, így a négy belépéses bérletért havi 50 lejt, a nyolc belépésért 80 lejt kell majd kifizetni, megszűnik ugyanakkor a differenciált jegyár, hiszen eddig a reggeli órákban úszók kevesebbet fizettek, mint a délutániak.

Jövő évben drágul a sepsiszentgyörgyi közszállítás is. A Multitrans részvénytársaság kérésére az önkormányzat februártól növeli a  sepsiszentgyörgyi, kilyéni és szotyori járatokra érvényes autóbuszjegyek és bérletek árát.

Tittesz Zoltán igazgató a maszol.ro érdeklődésére elmondta, hogy az önkormányzat határozata alapján február 1-től a két utazásra feljogosító buszjegy ára a jelenlegi 3 lejről 4 lejre emelkedik. Az egy vonalra érvényes bérlet árát a jelenlegi 50 lejről 60 lejre emelik, a minden járatra érvényes bérletért 84 lejt kell kifizetni a jelenlegi 70 lejjel szemben. Az igazgató szerint arra szeretnék ösztönözni az utazókat, hogy váltsanak bérletet, mivel azok ára olcsóbb lesz mint a jegyeké.

Kimaradt?