Meggyilkolták Whitney Houstont egy detektív szerint

Egy hollywoodi magándetektív szerint Whitney Houston nem kábítószer túladagolás áldozata lett, hanem meggyilkolták – amit egy videófelvétel is bizonyít.

Paul Huebl azt állítja: egy biztonsági kamera rögzítette, amint a 48 évesen elhunyt énekesnő drogdílerekkel veszekszik a Beverly Hilton hotelben, majd azok meggyilkolják a sztárt. A magándetektív két férfiról beszél, akik a haláleset előtti napokban a sztár személyes kíséretének tagjaiként jutottak be a szállodába, majd az énekesnő szobájába. A képsorokat Huebl már eljuttatta az FBI chicagói irodájának, és most abban bízik, újabb nyomozás indul az ügyben – írja a Daily Mail.

A detektív szerint a kábítószerfüggő sztár korábban tetemes összegű tartozást halmozott fel, amit nem tudott kifizetni.whitney-houston-01

„Emiatt számos nagyhatalmú drogkereskedővel gyűlt meg a baja, akik végrehajtókat küldtek rá, hogy beszedjék a pénzt" – mondta. A tartozás egyes források szerint csaknem 1,5 millió dollárra rúgott.

Azt már az eddigi nyomozás is kiderítette, hogy a halála előtti nap Houstonnak egy adag kokaint szállítottak le, aki vitába keveredett a futárral, valószínűleg a fizetést illetően. A biztonsági kamerák felvételén hallatszik, amint az énekesnő annyit mond: „elegem van ebből az egészből". Ezt megelőzően a sztárt többször is zaklatták a drogdílerek, akik megpróbálták behajtani a felhalmozott tartozást.

Whitney Houston holttestére február 11-én bukkantak rá, a Grammy-díjak kiosztását megelőző éjszakán. A halottkém szerint a halálát fulladás, illetve a sztár szívbetegsége okozta, de kokain, marihuána és más szerek keverékét is kimutatták a vérében. A holttestet a fürdőkádban találták meg – a végtagjain védekezés közben szerzett sebeket találtak, ami a magándetektív szerint arra utal, hogy a sztár az életéért küzdött, mielőtt megfulladt volna. Huebl azt is hozzátette, hogy a szállodai szobát feldúlták és kifosztották, ami szintén erőszakra utal.

A hivatalos jelentés szerint baleset történt, de később nyilvánosságra hozták a hotel egyik biztonsági őre és a mentősök között lezajlott párbeszédet, ez pedig számos kérdést vetett fel. Már áprilisban felmerült, a gyilkosság áldozata is lehetett.

Paul Huebl magándetektívet egy rejtélyes ismeretlen bérelte fel, aki nem hitte el az énekesnő haláláról készült hivatalos jelentésben foglaltakat. Huebl szerint a rendőrség azért nem vitte végig a nyomozást, mert nem akarták rossz hírbe keverni az érintett hotelt, illetve az elit környéket.

Kimaradt?