Meg vannak számlálva a napjai az RMDSZ-ben a bunkón viselkedő vállalkozónak

Megvonta tőle a politikai támogatást és kizárta soraiból a Kolozs megyei RMDSZ szervezete azt a szászfenesi helyi tanácsost, aki a múlt héten a biciklisávra parkolt Kolozsváron, majd pökhendien kioktatta a kihágást számon kérő járókelőket.

Erről kedden a szervezet állandó tanácsa döntött. Csoma Botond Kolozs megyei RMDSZ-elnök a Maszolnak elmondta: Székely Istvánnak 15 napja van fellebbezni a Szövetségi Állandó Tanácsnál. Ha az országos testület óvását elutasítja, a vállalkozó nem tagja többé az RMDSZ-nek, és a mandátumát is elveszíti. Helyét a listán következő jelölt veszi át a szászfenesi önkormányzati képviselőtestületben.

Csoma elmondta, a megyei szervezet állandó tanácsának keddi ülésére Székely Istvánt is meghívták, aki azonban külföldön tartózkodik, így nem tudta kifejteni álláspontját a múlt heti incidensről. Mint ismert, a tanácsos lehülyézte és elkergette azokat a járókelőket, akik kifogásolták parkolásának módját.

Székely Istvánnak ez nem volt az első ilyen esete, már máskor is „rajtakapták”, hogy hatalmas luxusautójával egy bevásárlóközpont parkolójában két helyet is elfoglalt a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyekből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?