A sok eső után visszatér a nyaralóidő

A nyaralásnak kedvezően alakulnak a hőmérsékleti értékek az egész ország területén a hét első három napján a meteorológusok előrejelzései szerint.

Hétfőn északon, észak-keleten, az ország középső régióiban és a hegyes vidékeken változékony időre van kilátás, időszakos, de erős felhősödéssel, esővel. Erdélyben, Moldovában és a hegyekben helyenként 20-25 l/nm csapadék is hullhat, jégesőre is számítani lehet.

A hőmérsékleti értékek az előző naphoz képest csökkennek keleten és dél-keleten, Moldovában jelentősebb hőmérsékletcsökkenés várható. A maximális értékek 19-20 fok között alakulnak Moldovában, Máramarosban és Székelyföldön, melegebb, akár 30 fok is lehet Munténiában és Dobrudzsa nyugati részén.

Keddre szép időt jósolnak a meteorológusok, északon és az ország központi régióiban lesz valamivel hűvösebb. Az égbolt változó lesz, délután rövid esők is kialakulhatnak, főleg a hegyvidéken, más vidékeken csak elvétve lehet csapadékra számítani. A maximális hőmérsékleti értékek 20-29 fok között alakulnak, melegebb főleg dél-keleten lesz az idő.

Szerdán az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekkel folytatódik a nyár, a maximális értékek 22-29 fok között alakulnak. Az égbolt továbbra is változékony lesz, főleg a délutáni és esti órákban várható komolyabb felhősödés, helyenként pedig rövid esőkre is lehet számítani. 

Kimaradt?