Aranyinget hordó milliomost vertek agyon Indiában

Halálra verték az utcán azt az indiai milliomost, aki azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy aranyból csináltatott magának inget.

 A rendőrség közleménye szerint tucatnyian vettek részt csütörtök este Punéban az üzletember elleni támadásban. A rendőrség szerint pénzügyi vita állhatott a 48 éves Datta Phunge elleni brutális támadás hátterében. A hatóságok legalább négy embert letartóztattak – köztük az áldozat unokaöccsét -, és megkezdték a kihallgatásukat.

A BBC értesülése szerint egy szabadban tartott születésnapi partira hívták meg Phungét és 22 éves fiát Dighibe, ám amikor az üzletember odaért, kirángatták a kocsijából, kövekkel, karókkal és sarlóval támadtak rá. A meghívást az egyik gyanúsított adhatta át.

A fiú a rendőröknek beszámolt róla, hogy látta, amint az apját ütik-verik, hetet-nyolcat fel is ismert a tettesek közül, az ő kocsijába is benéztek, de nem bántották, hagyták elhajtani. Az nem világos, hogy az üzletembert miért nem kísérték a testőrei.

A dúsgazdag Phunge három éve csináltatott magának rövid ujjú aranyinget, amely több mint 3 kilogrammot nyomott. A becses darab 12,7 millió rúpiába – 760 ezer lejbe – került: 15 kézműves tizennégyezer 22 karátos aranylemezkéből varrta össze 16 nap alatt. Az ing hat gombja Swarovski-kristályokból készült.

Kimaradt?