254 utassal kényszerleszállást hajtott végre egy gép az Otopeni repülőtéren

Kényszerleszállást hajtott végre szombat délután a Bukarest mellett levő Otopeni repülőtéren egy Osloból érkező gép, 254 utassal a fedélzetén.

A Dohába tartó járat azt követően kellett kényszerleszállást végrehajtson, hogy pilótái műszaki meghibásodást jelentettek – közölték a Mediafax hírügynökségnek a repülőtér képviselői.

Qatar Airways hazafele tartó gépének egyik motorja leállt – közölte Valentin Iordache. A repülőtér szóvivője hangsúlyozta, hogy a Boeing 787 Dreamliner mindezek ellenére nem volt veszélyben, mivel egy motorral is biztonságosan le tud szállani.

A gép egy ideig Bukarest felett kerengett annak érdekében, hogy minél kevesebb kerozin maradjon az üzemanyagtartályában, így könnyebben tudjon a leszállópályára ereszkedni. A biztonsági előírások szerint tűzoltóautók, mentőautók várták, azonban nem volt szükség közbelépésükre.

A gép 14 óra 8 perkor probléma nélkül ért földet 254 utassal és a személyzettel a fedélzeten. A katari légitársaság képviseletet tart fent Bukarestben, amely gondoskodik az utasok továbbutaztatásáról – közölte a szóvivő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?