A világ legidősebb férfi ikrei 103 évesek lettek

Egy pohár francia vörösborral koccintott 103. születésnapján pénteken a belga Pieter és Paulus Langerock, a világ legidősebb férfi ikrei.

A fivérek, akik soha nem házasodtak meg, szinte egész életükben együtt éltek. Jelenleg egy Gent közeli idősotthon lakói, ahová 99 éves korukban költöztek be.

Az első világháború kitörése előtt született fivérek néha ugyan sajnálják, hogy nincsenek gyerekeik, unokáik, de legjobb barátként tartják számon egymást. Mindketten bírósági tisztviselőként dolgoztak a 20. század közepén. Az elegánsan öltözött 103 éves ikerpár többnyire franciául beszél, és azt szereti, ha Pierre-nek és Paulnak szólítják őket.

Hosszú életük titkának a kemény munkát, a pontosságot és a napi egy pohár - főként bordeaux-i - vörösbort nevezték meg egy korábbi interjújukban, és azt, hogy soha nem házasodtak meg. Még két évet kell várniuk arra, hogy utolérjék életkorban a világ valaha élt legidősebb ikerfivéreit, az amerikai Glen és Dale Moyert, akik mindketten megérték 105. életévüket.

Kimaradt?