Otthagyta Bogdan Diaconu pártját Vlad Tepes Őrjáratának vezére

Nem tagja többé Bogdan Diaconu független képviselő szélsőségesen nacionalista Egyesült Románia Pártjának (PRU) a Vlad Țepes Őrjáratának nevezett félkatonai szervezet vezetője, aki korábban a PRU bukaresti harmadik kerületi polgármesterjelöltje volt.

Daniel Ghiță volt kick-box világbajnok ezt péntek délután jelentette be Facebook-oldalán. Bejegyzéséből nem derül ki, hogy pontosan miért lépett ki a PRU-ből, és az sem világos, hogy távozott-e a Vlad Țepes Őrjárat éléről is.

„Nacionalista vagyok, és a végsőkig harcolni fogok a román nép javáért. Ott a helyem, ahol az elveimet tiszteletben tartják” – írja bejegyzésében Daniel Ghiță. Emlékeztet ugyanakkor arra, hogy az erdőirtás elleni fellépés érdekében lépett be a politikába.

Vlad Țepes Őrjáratának megalapítását a PRU tavalyi (első) kongresszusán jelentette be Bogdan Diaconu. A Drakula-történeteket ihlető, középkori havasalföldi uralkodó nevét viselő szervezet kék egyenruhákba öltözött első osztaga is akkor mutatkozott be először.

Diacon akkor arról beszélt, hogy Vlad Tepes Őrjáratának tagjai fegyvertelenek lesznek, "csak lapát lesz náluk, hogy a hóeltakarításnál, illetve veder, hogy az árvizeknél segítsenek". Daniel Ghiță pedig azt hangoztatta: „Ha a román állam nem véd meg, akkor magunknak kell gondoskodnunk a védelmünkről".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?