Jövő hétre harminc fokos meleget jósolnak

Az Országos Meteorológiai Szolgálat július 17-ig tartó előrejelzése szerint a következő héten már akár 30-34 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletre számíthatunk.

Bánságban péntektől kezd felmelegedni az idő, a legmagasabb nappali átlaghőmérséklet jövő héten szerdán és csütörtökön lesz – ekkor a hőmérő higanyszála 33-34 Celsius fokra is felkúszik. Ezt követően enyhe lehűlés várható, jövő hétvégén (július 16-17.) a maximális átlaghőmérséklet 28 fok körül alakul. Esőre július 14-16-án lehet számítani.

Körösvidéken csütörtöktől melegszik fel az idő, legmelegebb a következő tíz napban jövő szerdán és csütörtökön lesz, amikor 32 fokos átlaghőmérsékletet jósolnak. Éjszaka ezen a két napon 16-18 fokra csökken a hőmérséklet. Esőre szintén jövő csütörtökön, pénteken és szombaton lehet számítani.

Erdélyben, akárcsak Máramarosban péntektől szintén felmelegedést jósolnak, a legmelegebb jövő csütörtökön lesz, amikor a hőmérő higanyszála a 31-32 Celsius fokot is eléri. Ezt követően lehűlés várható. Jövő héten éjszaka átlagban 12-16 fokra csökken a hőmérséklet. A leghidegebb éjszaka a következő tíz napban pénteken lesz (8-9 fok). Esőre szintén az említett három napon lehet számítani.

Kimaradt?