Meleg ebéd rászoruló háromszéki gyerekeknek

Több hónapig hatvan rászoruló gyereknek biztosított meleg ebédet a Kovászna megyei Vöröskereszt.

A segélyszervezet közleménye szerint befejezték a „Meleg ebéd hátrányos helyzetű gyerekeknek ” című pályázatot, amelynek keretében márciustól júniusig 60 nehéz anyagi körülmények között élő bölöni és kommandói gyereknek, hetente öt alkalommal biztosítottak meleg ebédet. Ugyanakkor a Vöröskereszt célja a meleg ebéd biztosításával az volt, hogy felkeltsék érdeklődésüket az iskola iránt.

A Kovászna megyei Vöröskereszt a programot egy adománygyűjtő gálán befolyt összegekből fedezte de több cég is részt vett az akcióban, amelyek elkészítették és felszolgálták a meleg ebédet. A két Kovászna megyei településen a pályázat teljes ideje alatt összesen 4.480 háromfogásos ebédet fogyasztottak el a gyerekek, ennek összköltsége 55.500 lej volt.

A háromszéki Vöröskereszt folytatni szeretné a "Meleg ebéd hátrányos helyzetű gyerekek" című akcióját, ezért várják a sepsiszentgyörgyi Kós Károly utca 7 szám alatti székhelyükön, vagy crucearosie.covasna@gmail.com emailcímen azok jelentkezését, akik támogatnák a segélyszervezetet a kampányban. 

Kimaradt?