Komoly viharra figyelmeztetnek a meteorológusok

Másodfokú és elsőfokú viharriadót bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az elsőfokú riadó Székelyföldet is érinti.

A másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetés az ország észak-nyugati régióját érinti, és kedden 14 órától 23 óráig tart. Az említett időszakban kiadós esőre, erős villámlásra, szélviharra, jégesőre is számíthatunk. A lehulló csapadék mennyisége a "narancssárga" megyékben meghaladhatja a 60-70 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú riadó, amely szintén kedden 14 órától 23 óráig tart, Székelyföldet, Máramaros, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar, Arad, Fehér, Hunyad, Szeben megyéket érinti többek között. Itt szintén kiadós esőre, erős villámlásra, szélviharra, jégesőre számíthatunk, a lehulló csapadék mennyisége viszont kevesebb, átlagban 20 liter lesz négyzetméterenként.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedd éjszakától folytatódik a viharos időjárás, de már kevesebb megyét érint. Az elsőfokú viharriadó kedd 23 órától szerda 11 óráig Erdélyben mindössze Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Brassó megyére vonatkozik többek között. A másodfokú riadó továbbra is Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ és Bákó megyéket sújtja.

Kimaradt?