Pataki Csaba lett Szatmár Megye Tanácsának elnöke

A tanácsosok eskütétele után, titkos szavazással egyöntetűen Pataki Csabát választották meg a Szatmár megyei tanács új elnökének a testület szerdai alakuló ülésén.

A szavazást követően Pataki Csaba a Maszolnak elmondta: a közösségért, a szatmáriakért fog dolgozni. „Ez egy nagy felelősség. Politikailag és nemzetiségtől függetlenül mindenki megbízik bennem, ezért gyakorlatilag ugyanazt fogom tenni, mint amit a kampányban ígértem. Mindenkiért egyformán fogunk dolgozni. Mindannyiunk közös érdeke az, hogy csapatként működjön ez az intézmény. Ez a történet nem csak egy emberről szól, hanem sokkal többről. Minden szatmáriról” – nyilatkozta a megyei önkormányzat frissen megválasztott vezetője.

A szenátor szerint az elkövetkezendő időszak nem lesz egyszerű, meg kell ragadni minden lehetőséget a pályázásra addig, ameddig még nem futnak ki az időből. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetne arra is, hogy visszaadják a szatmáriak bizalmát abban, hogy Szatmár egy szép és egy élhető megye.

„Minél több fiatal maradjon itthon, minél többen válasszák Szatmár megyét otthonuknak, mert ez akkor mindannyiunk sikere lesz.”— tette hozzá Pataki, aki abban is bízik hogy nem fog politikai csatározások hadszínterévé válni az önkormányzat, és lépésről-lépésre tudnak majd előre haladni.

Az alakuló ülésen a Szociáldemokrata Párt (PDS) megyei elnöke, Octavian Petric tanácsos, parlamenti képviselő nem jelent meg. Előzőleg nyílt levélben sérelmezte az RMDSZ-nek azt a döntését, hogy a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) léptek szövetségre. Pataki Csaba támogatásáért cserében az RMDSZ megszavazta, hogy a két alelnöki tisztséget a PNL jelöltjei, Ioan Rus és Alexandru Panea töltsék be.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?