A motoroké a főszerep a hétvégén Váradszentmártonon

Körülbelül ezren jelentkeztek be szombaton délutánig a Bihar megyei, váradszentmártoni hullámstrandra, ahol a hétvégén a lóerőké volt a főszerep: a nagyváradi White Wolves MC harmadszor szervezte meg a Chariots of Fire (Tűzszekerek) elnevezésű motoros találkozót.

A hangulat jó a hullámstrandon, bár a pénteki heves esők után még nedves a talaj, kerülgetjük a tócsákat. A medencében fürdőzők, a sörsátraknál is sokan üldögélnek. A programok sem unalmasak, érkezésünkkor épp a zumbás lányok bemutatóját köszönik meg, és versenyekre szólítják a résztvevőket.

Az első próba versenyzőinek csapatmunkára van szükségük, ugyanis a felfüggesztett csórkékolbászt (miccset) a motor utasának utasnak kell elkapnia – a szájával. Bár a versenyszám némileg pikáns, férfiak is próbálkoznak, nemcsak hölgyek.

Felhőtlenül szórakozik a közönség a következő próbán, ami abból áll, hogy egy samponos vízzel síkosított fólián kell hason végigsiklani, közben kitárt karokkal felborítani az energiaitalos dobozokat. A siklás végén a versenyzőt tízszer megforgatták tengelye körül, ezt követően meg kellett innia egy pohár sört, majd futva visszatérni a kiindulási ponthoz – mindezt időre. Akad olyan is, aki a pocakján siklik végig a pályán. A motoros szumó már nem a versenyzők, hanem a gépek harca – bőgtek a motorok, füstöltek a kerekek, míg sikerült – ha sikerült – egyik motorkerékpárnak eltolni a másikat.

A strandon jól megférnek egymással a Magyarországról, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából és Szerbiából érkezett motorkerékpárosok.

Romániából a három Bihar megyei motorosklub, a szervező White Wolwes mellett a Hawks MC és a Black Eagles klubok motorosaival is találkozunk, és mint Adrian Papiktól, a szervező klub egyik alapító tagjától megtudjuk, Kolozs, Fehér, Hunyad, Arad, Máramaros, Szatmár és Szilágy megyéből is érkeztek motorosok a péntektől vasárnapig tartó találkozóra.

Nemcsak marcona, tetovált férfiakat, gyermekkel érkezett családokat, és hölgyeket is látunk, sőt, a Ride Clubot képviselő motoros hölgyekkel is találkoztunk. A motorosok között kerekesszékeseket is látunk, a találkozón ugyanis az egyik, speciális szükségletekkel élő vagy árva gyermekekkel foglalkozó alapítványnak is gyűjtöttek, és elvitték motorozni is őket, a szombat délelőtti motoros felvonulással pedig a találkozó mottója – Tiszteld az életet, oszd meg az utat – jegyében a közeledésben résztvevők figyelmét próbálták felhívni arra, hogy figyeljenek jobban egymásra, és előzzék meg a baleseteket. Pénteken és szombaton este a zenéé a főszerep, magyarországi és hazai fellépők szórakoztatták a motorosokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?