Gyermeket bántalmazott egy székelyudvarhelyi férfi, vizsgálat indult ellene

FRISSÍTVE: Kiskorú bántalmazásának gyanújával indult vizsgálat egy 59 éves székelyudvarhelyi férfi ellen – számolt be csütörtökön a Hargita megyei rendőrség.

A hatóságokat csütörtök reggel értesítették a 112-es segélyhívó számon arról, hogy egy 9 éves kisfiút megütött az utcán egy számára ismeretlen személy. A férfi egy vasrúddal támadt rá az iskolába igyekvő gyerekre. A fiúcskát fején érte sérülés. Kórházba vitték, ellátták a sebeit, majd hazaengedték.

A rendőrség később azonosította a tettest, egy 59 éves székelyudvarhelyi férfit. Bántalmazásért indult bűnvádi nyomozás ellene. A vizsgálat lezártával a rendőrség átadja az ügyet a székelyudvarhelyi ügyészségnek.

FRISSÍTÉS: A Székelyhon beszámolója szerint a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola zene szakos tanulója édesanyja kíséretében indult iskolába, és mint mindig, a bíróságtól egyedül folytatta útját. „A gyerek sírva, véresen jött iskolába, annyit tudunk, hogy egy arra járó férfi szó nélkül egy vasrúddal fejbe ütötte” – mesélte Porsche Éva iskolaigazgató, aki nem tartja valószínűnek, hogy a csendes, jól tanuló kisfiú bármivel is provokálta volna támadóját. A gyerek tanítója értesítette az anyukát, majd együtt vitték a városi kórház sürgősségi osztályára a kisfiút.

Kimaradt?