Ismerkedj a pezsgő kolozsvári diákélettel! – nyári tábort szervez a KOMIX

Nyári tábort szervez Kolozsváron a KOMIX, azaz a Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete a vegytan iránt érdeklődő, 10-12. osztályt végzett diákoknak. A júliusban zajló, egyhetes tábor során a résztvevők megismerkednek a BBTE kémiai laboratóriumaival, délután pedig a legpezsgőbb erdélyi egyetemi város ifjúságának életébe nyernek betekintést.  

„Igen, a pletyka igaz! Idén júliusban is várunk kincses Kolozsvárra, hogy tölts velünk egy fergeteges hetet. Ha te is épp annyira szereted a barátságos hangulatot és jó társaságot, mint a kémiát, és alig várod már, hogy ne csak az iskolapadban, hanem a kémiai laboratóriumban is kipróbálhasd magad, köztünk a helyed!” – olvasható a KOMIX-osok felhívásában.

„Mire számíthatsz? Ismerkedhetsz a tudománnyal egyetemünk laboratóriumaiban és az egyetemista élettel a változatos délutáni programok alatt. A laboratóriumi munka tanári felügyelettel történik – szögezik le a szervezők.

A tábor 2016. július 18-24 között zajlik, helyszíne Kolozsvár.

Jelentkezési határidő: 2016. július 4, hétfő, 23 óra 59 perc.

A táborba legkésőbb július 18, déli 12:00 óráig kell megérkezni. Aki nem tudja megoldani másképp az utazást, annak már július 17-én estére tudnak szállást és társaságot biztosítani a szervezők.

Részvételi díj: 80 RON, ami magába foglalja a napi kétszeri étkezést (reggeli, ebéd), bentlakásban való szállást 6 vagy 7 éjszakára (érkezéstől függően), a város tömegközlekedési eszközein az utazást, a programokon való részvételt.

Jelentkezési feltételek:

- a diák 2016. júniusában végezte a 10., 11., vagy 12. osztályt;

- ki kell töltenie a jelentkezési lapot;

- motivációs levelet kell küldenie (max. egy A4-es oldal, 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus), amelyben röviden bemutatkozik, mesél a kémiához, természettudományokhoz való hozzáállásáról, iskolán kívüli tevékenységeiről, motiváltságáról;

- ajánlólevelet kell csatolnia a kémiatanárától.

A szerencsés résztvevők listáját 2016. július 8-án, délután közlik a szervezők. Túljelentkezés esetén a kért motivációs levél és ajánlás mellett figyelembe veszik a korhatárt is, idősebb (végzős) diákok előnyben részesülhetnek.

További kérdések felmerülése esetén erre az emailcímre kell írni: 2011komix@gmail.com.

Az esemény facebook-oldala itt található.

Kimaradt?